1

Unge Solister 2019

Årets unge solister:
Tiril Holand 20 år - cello - student ved NTNU
Andrea Moby Røreng 21 år - fløyte - student ved Norges musikkhøgskole
Stepan Frolov 26 - fiolin - utdannet Master fra Norges musikkhøgskole

"Unge solister fra Helgeland" er en målrettet regional satsing på fremragende unge talenter fra helgelandsregionen. Formålet med Unge solister konserter er å gi kulturtilbud av høy kvalitet med kommende generasjoner kunstnere.
Solistmønstringen gir unge musikere fra Helgeland en unik mulighet til å spille store konserter med orkester og et bredt publikum blir kjent med de store musikktalentene fra regionen. En jury, bestående av medlemmer som representerer kulturinstitusjonene i Vefsn og Mosjøen orkesterforening, bearbeider søknadene og velger ut solistene. Unge solister fra Helgeland er et meget verdigfullt samarbeid mellom offentlig og privat virksomhet og et lagarbeid mellom profesjonelle, amatører og morgendagens kunstnere. Orkesteret består av musikere fra Vefsn, Grane, Leirfjord, Sandnessjøen, Lurøy, Mo i Rana, Brønnøysund og Bindal. I tillegg deltar unge musikere fra regionen som studerer i Oslo og Trondheim.
Bedriftene «Med hjerte for Helgeland», Helgeland Sparebank, HelgelandKraft og Helgelendingen er hovedsponsor for arrangementet.

_
_
_