Ottar BIG HAND Johansen - Fra Sulis til Nashville

En eventyrlig musikalsk reise med Ottar Big Hand Johansen gjennom 55 år!
Norges countryikon, Ottar Big Hand fyller 70 år i 2019. Jubileet markeres selvfølgelig med en forrykende forestilling i Suliskongens musikalske univers. Forestillingen spilles også i konsertversjon. Showet er spekket med Big Hand sine sanger som er kjent fra TV og radio, og det blir gjenhør med hits som Bonde ifra bygda, Blue Norwegian Moon, Starting All Over Again og Will The Circle Be Unbroken, for å nevne noen få. Showet blir krydret med unike bilder og klipp fra artistens karriere. Premieren skjer på Vinterlysfestivalen på Spektrum Scene i Mo i Rana, 13. og 14. februar 2019. Til jubileet kommer det ut et album med nye sanger pluss ti «best of» fra tidligere utgivelser.
Da Ottar sang «If You Need Me» på Cafe Iris på Folkets Hus i Sulitjelma i 1965, var ikke Nashville i tankene. Artistnavnet Big Hand stod ennå ikke på plakaten. Han er født i Bodø, oppvokst i Godøy ved Saltstraumen, og kom til Sulis da han var 8 år. Men i 1968 flyttet han til Ski utenfor Oslo. Her ble han headhuntet til å turnere med Ray Adams i de svenske folkeparkene. Så fulgte plateinnspillinger, TV-showet Landhandelen med gruppen Country Snakes, før han ga ut sitt første album «Hverdagshelter» i 1978. Da hadde plateserien «CountryFest» solgt over en million album! Samtidig dro han til Nashville.
”Big Hand” har ruva i norsk musikkliv i flere mannsaldre. Jubileumsforestillinga «Fra Sulis til Nashville» er historia om en reise fra brakka i Giken til Grand Ole Opry i Nashville. Det er historien om en musikkform som har vært i rivende utvikling, og et langt liv på veien over hele landet.
Bandet består av topp musikere innen sjangeren:
Daniel Trustrup Røssing fra Skogn trakterer pianoet. Han har turnert Europa med selveste Chuck Berry, som kalte Daniel sin «hvite sønn».
Roar Øien fra Ler spiller steelgitar, gitar, dobro og trekkspill. Han kommer fra bandet Too Far Gone.
Bassen trakteres av Knut Aune fra Harran, en stødig bassist med glimt i øyet.
Roger Svartvatn fra Trofors spiller trommer / percussion. Fartstid med Mix, Big Hand, Too Far Gone og Gone Country.
Frode Hansen fra Mo i Rana er en fingerkjapp gitarist med solide røtter i rootsmusikken.
Stig «Chet» Bang binder det hele sammen, og gjør oss bedre kjent med artisten og mennesket
Ottar Jakob «Big Hand» Johansen, fra skolemusikken i Sulis til amerikanske scener med de største countrystjernene.
«Slegga fra Sulis» har mottatt 2 Spellemannpriser, og hatt 7 nominasjoner for sine album, men for Ottar henger det like høyt at han ble Årets Æres-slusk i Sulis i 2005.

Billetter til Ottar BIG HAND Johansen - Fra Sulis til Nashville

1. Ons 20. feb kl 19:00 295 kr   Hovedsalen Les mer Kjøp