1

Nøtteknekkeren og musekongen - Kulturskolen

Vefsn Kulturskole presenterer balletten «Nøtteknekkeren og Musekongen» – Et eventyr du bare vil bli værende i.

Nøtteknekkeren og Musekongen er et juleeventyr der publikum blir tatt med på en magisk reise mellom drøm og virkelighet. I forestillingen møter vi Clara – ei jente som verken er barn eller voksen. Under et juleselskap sovner Clara, og drømmen hennes utspiller seg på scenen. I fantasien hennes blir alle gjestene gjort om til rotter og mus – og nøtteknekkeren til en helt ekte prins. I Claras drømmeunivers kjemper hun og prinsen mot rottene og musene. Drosselmeyer, Claras mystiske onkel er en fantastisk magiker og tryllekunstner – blant annet kan han vekke blomster og dukker til liv. Men som i virkeligheten tar også denne drømmen slutt. Og før vi vet ordet av det har Claras drømmeunivers kun blitt et minne i hennes fantasi.

Balletten er basert på Ernst T. W. Hoffmanns eventyr fra 1816, og ble satt opp for første gang som ballett i 1892 (av Peter Tsjajkovskij). Den har siden blitt en verdenskjent ballett, og spilles ved juletider for store og små i mange land. Vår versjon er en litt modernisert samt forkortet utgave av balletten, og vi kan love dere å by på mange fine og magiske øyeblikk! Nøtteknekkeren er virkelig et eventyr du bare vil bli værende i – og vi håper å få lov til å dele Claras fantasifulle juleunivers med dere før desember skyter fart. Vi gleder oss. Det bør du også gjøre!

Aktører:
Elever fra dans, musikal og musikk ved Vefsn Kulturskole samt musikere fra Vefsn-ensemblet, Musikk i Nordland, Mosjøen orkesterforening og Grane Kulturskole.

Scenografi/rekvisitør:
Åse Fossberg

Regi:
Danays Gregersen og Åshild Pettersen

Koreografi (med inspirasjon fra koreograf Christian Spuck):
Danays Gregersen og Susie Ulvang

Musikalsk leder/dirigent:
Saska Cvijanovic og Øyvind Mikalsen

Spilletid:
cirka 60 minutter


Velkommen skal dere være til et vakkert juleeventyr! ?

Billetter til Nøtteknekkeren og musekongen - Kulturskolen

Vis hele programmet
_
_
_